Jaunumi datorklasē

Sakām lielu PALDIES Limbaži novada domei par atbalstu izglītības iestādēm.

Šoreiz PALDIES par finansējuma piešķiršanu un atbalstu, lai pilnībā atjaunotu datortehniku datorklasē, kura bija strauji novecojusi no 2017.gada, kad priecājāmies par jaudīgiem un ātriem datoriem. Nevienam nav noslēpums, ka IT joma attīstās ļoti strauji, pieaug lietotāju skaits un lietošanas biežums. Tiek plānoti centralizētie eksāmeni tiešsaistē, kuros ir vajadzīga īpaši jaudīga datortehnika.

Ik gadu esam papildinājuši savus krājumus ar jauniem portatīvajiem datoriem pedagogiem un skolēniem, pateicoties iestādes ietaupītajiem finanšu resursiem un Limbažu novada domei.

Arī IZM ir uzsākusi ceļu, nodrošināt izglītības iestāžu digitalizāciju, piegādājot skolām portatīvos datorus “Acer Chromebook 314” 7. – 9.klašu izglītoajmiem (visi vēl nav saņemti), tādējādi nodrošinot datoru izmantošanu elastīgi, izmantojot tos gan mācību procesa nodrošināšanai, gan kā mobilās datorklases – kad skolēni mācās skolā kopā ar attālināto pedagogu tiešsaistē, gan patstāvīgā darba veikšanai izglītības iestādē vai mājās, taču mācību stundās datorikā programmēšanas nodarbībām ir nepieciešami stacionārie datori.

Šogad esam iegādājušies jaunus 24 datorus, 24 monitorus, 24 klaviatūras un 24 datorpeles.

Datori nokomplektēti ar jaunākās paaudzes Intel procesoru, 16 gigabaitu operatīvo atmiņu un papildināti ar jaudīgu NVIDIA videokarti. Mācību procesā skolēni spēs kvalitatīvi apgūt iemaņas  digitālajā pasaulē, prast izmantot ofisa programmas. Datora konfigurācija ļauj apgūt datorgrafikas un video apstrādes pamatus.  IPS LED 27 collu monitors piemērots profesionālam darbam ar grafiku, augstas izšķirtspējas filmām un datorspēlēm, monitoram ir palielināts skatīšanās leņķis, 178 / 178 grādiem, un tas nozīmē, ka attēla kvalitāte nemainās atkarībā no skatīšanās leņķa, no kura skatās uz ekrānu. Monitors ir ekonomisks elektroenerģijas patēriņa ziņā, kā arī ekoloģisks un drošs, jo tā izgatavošanā netiek izmantotas cilvēkam bīstamās vielas kā dzīvsudrabs un svins.

Datorkomplekts ir nodrošināts ar ērtu datorpeli, ergonomisku kvalitatīvu klaviatūru, ar iebūvētu viedkartes lasītāju un plaukstu balstu.

Paldies datorikas skolotājam Linardam Emīlam KUPCIM un direktores vietniekam IT jomā Valdim KUPCIM par kabineta labiekārtošanu, tehnikas izvēli un uzstādīšanu.

Atbildēt