Adaptācijas dienā

Lai skolēni pakāpeniski “tuvotos” mācību darbam, 3. septembrī Salacgrīvas vidusskolā notika adaptācijas diena: “Darot, var radīt draudzību!”

Jautri, priecīgi un izzinoši 1.-12.klašu skolēni pavadīja šo dienu!

Šīs dienas ietvaros, skolas mazākie ķipariņi – pirmklasnieki, orientējās skolā.

2.-9.klašu skolēniem bija iespēja izzināt Ainažu Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības ikdienu, pašiem iejusties aktieru lomās un filmēt video par drošību, iepazīt Latvijas Nacionālos dabas parkus un rezervātus kopā ar Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta dabas centra vadītāju Intu Somu, kā arī gūt informāciju par Latvijas upēs dzīvojošām zivīm, medicīnas māsas Daigas Līcītes vadībā apgūt pirmo palīdzību brūces gadījumā.

Skolēni radoši darbojās gleznas tapšanas procesā, klases karoga izgatavošanā, “asināja prātu” dažādos jautājumos, veicināja pacietību, iesaistījās ideju ģenerēšanā par to, kā mazināt skolā atkarības, pēc paraugdemonstrējumiem paši iejutās kapteiņa lomā siet dažādus jūrnieku mezglus. Bija vienoti un draudzīgi, lai savam kolektīvam izveidotu tāfelīti.

Atpūtas brīdī bija iespēja apmeklēt Salacgrīvas bibliotēkas organizēto stendu ar grāmatām, klausoties Diānas Gedertas un Ginta Šīmaņa aizraujošajā stāstījumā.

Vecāko klašu skolēni devās foto orientēšanās gaitās pa Salacgrīvas vidusskolas teritoriju.

Paldies visiem iesaistītajiem, lai šo dienu padarītu tik aktīvu un radošu!

Teksts: I.Bašena

Foto: I.Bašena un klašu audzinātāji

Atbildēt