“Bitīšu svētki”

Kur bitītes rudenī mīt? Pareizi! Limbažu novada pirmajās klasēs.

Klāt kārtējais rudens, kad Limbažu novada Izglītības pārvalde organizē jauno pirmklasnieku uzņemšanu skolēnu kārtā. Visi novada pirmklasnieki, pabeidzot pirmo mācību nedēļu, satikās Limbažos.

Jaunie skolēni tika uzaicināti noskatīties teātra izrādi par Strupasti Limbažu Teātra mājā.

Pēc izrādes mūs sagaidīja bitīte, kas pavadīja līdz pat Burtnieku kvartālam, kurā svinīgi mūs uzrunāja cita bite un skudra, ievingrinot un iekustinot visus pirmklasniekus. Pēc tam – Izglītības pārvaldes vadītāja Valda Tinkusa novēlēja visiem būt tikpat čakliem kā bitītēm.

Muzikāli mūs izklaidēja Limbažu Bērnu un jauniešu centra kapela “Eži”. Pratām dziedāt un dejot tikpat labi kā viņi:)

Kad pirmklasnieki atrādījuši, ka prot veikt dažāda veida kustības, tātad ir tikpat kustīgi kā bitītes, tad par to var saņemt apliecinājumu – sudraba mākslinieka Oļega Auzera, kas ir bijis aizsācējs šiem svētkiem Limbažu novadā, komandas darināto sudraba bitīti un bijām laipni gaidīti Dzīvā sudraba muzejā.

Pēc nopietnās daļas parasti seko jautrība. Tā notika arī šodien. LBJC kapela “Eži” turpināja mūs testēt – cik uzmanīgi esam, kā spējam reaģēt un izpildīt rotaļu noteikumus. Paldies limbažniekiem un viņu vadītājai Sandrai Budevičai.

Abas (atrodiet bildē) pirmo klašu skolotājas – Iveta Kupča (1.a) un Iveta Brikmane (1.b) priecīgi līksmo kopā ar skolēniem un saka PALDIES vecākiem, kas bija lieliski palīgi šajā dienā (mēs esam daudz:)

Visam reiz pienāk nobeigums. Arī šim pasākumam. To noslēdzot, Limbažu novada Izglītības pārvalde visiem pirmklasniekiem dāvināja košas, redzamas mugursomas un ūdenspudeli. Paldies par atspirdzinājumu!

Tagad varam teikt: “IR! Mēs esam pirmklasnieku saimē!”

Paldies Limbažu novada vadībai, Izglītības pārvaldei, teātra mājas vadītājai I.Kalniņai un aktieriem, LBJC vadītājai, kapelai “Eži” un tās vadītājai par jautrajiem svētkiem!

Teksts un foto: I.Kupča

Atbildēt