Kultūrizglītības programma “Latvijas skolas soma”

Muzikālā nodarbība “CEĻŠ LĪDZ GRĀMATAI”.

30.septembrī sākumskolas skolēni muzikālajā nodarbībā tikās ar rakstnieci NORU IKSTENU un dziedātāju, komponisti LAILU ILZI PURMALIETI, lai tuvāk iepazītos par grāmatas tapšanu, lai aktualizētu vienmēr svarīgāko tēmu bērnu starpā “draudzība” un “draugi”. Uzsākot nodarbību, rakstniece un dziedātāja, komponiste dalās ar skolēniem savā pieredzē par to, kas ir draudzība, par pamatu ņemot N. Ikstenas grāmatu “Draugi”. Abas viešņas ir arī pamatskolas sola biedrenes un labas draudzenes, turklāt šo draudzību realizē katra savā daiļradē, kopīgi radot dziesmas.

Nodarbībā N. Ikstena iepazīstina skolēnus ar grāmatas varoņiem, atklāj grāmatas galveno ideju un to, kā tapa šī grāmata.

Skolēniem bija iespēja dzirdēt grāmatas “Draugi” fragmentu lasījumus, tika iesaistīti arī paši skolēni atsevišķu notikumu risinājumos, kas varētu būt uzrakstīti grāmatā, rādot, kā rakstnieks strādā, kā realizē savas idejas.

N. Ikstena radījusi īpašu šai grāmatai veltītu 7 dzejoļu ciklu, ko L. I. Purmaliete sacerējusi dziesmās, kuras nodarbības laikā izpildīja ģitāras un fonogrammu pavadījumā.

Pateicoties kultūrizglītības programmai “Latvijas skolas soma”, mums ir iespēja klātienē satikties ar tik radošām personībām. Paldies!

Teksts: latvijasskolassoma.lv, I.Kupča

Foto: I.Kupča, LSS koordinatore

Atbildēt