Kultūrizglītības programma “Latvijas skolas soma”

Salacgrīvas vidusskolas 3.a un 3.b klases skolēni programmas “Latvijas skolas somas” laikā apmeklēja filmu studiju “Animācijas brigāde”. Tur tapušas tādas pazīstamas leļlu animācijas filmas kā “Zīļuks”, “Lielais Indriķis”, animāciju filmu cikls “Avārijas Brigāde”, “Munks un Lemijs” u.c.  

 Skolēnus sagaidīja leģendārais režisors J.Cimmermanis un operators Ē.Lācis.  Interesants bija režisora stāstījums, kā top lelles animāciju filmām. Vispirms ir skice, tad top lelles “skelets” no drātīm, tad izveido lelles formu no mīksta materiāla un tikai noslēgumā rada tērpu.

Skolēni varēja noskatīties leļlu animācijas filmas “Sārtulis”, “Jāņtārpiņš”, “Grieķijas dārgumi”’, “’Bārda”, “Putnu būris”.

Pēc tam skolēni varēja aplūkot lelles un dekorācijas no dažādām studijas animācijas filmām.  Aizraujoši bija vērot, kā tiek uzfilmēta pussekundes filmiņa. Lai nofilmētu sekundi, nepieciešami 25 kadri. Katru reizi lellei maina kustību. Tas nav tik vienkārši! Reizēm viss jāsāk no gala. Skolēni uzzināja, ko dara scenārists, leļļu meistars, dekorāciju meistars, režisors, šuvējs, datorspeciālists. Režisoram skolēni uzdeva daudz jautājumu.

Paldies režisoram J.Cimmermanim par izglītojošo un interesanto stāstījumu!

Gaidīsim jauno animācijas filmu “Sēnes dzīve”!

3.a un 3.b klases audzinātājas L. Rozenberga, E. Kosīte-Viļķina un pedagoga palīgs I.Laksberga

Atbildēt