Rudens ir ražas novākšanas, graudu kulšanas un malšanas laiks, tāpēc tradicionālais ēdiens – putra – atbilstoši laikam, tiek celta godā. Jau trešo gadu 3.a un 3.b atzīmē Putras dienu.
Skolēni iepazinās ar putru veidiem un to gatavošanu, salika pareizā secībā dažādas putru receptes, izzināja graudaugus un to nozīmi veselīgā uzturā. Krustvārdu mīklas atminējumi liecināja, cik uzmanīgi katrs prot klausīties stāstījumā un atcerēties zināmo. Interesanti bija sameklēt atbilstošai putrai pareizos putraimus.
Šogad ēdām auzu pārslu biezputru, kas, katra paša izdomas radīta, tika pie cepurītes vai kronīša. Kas par lielu ēšanu! Sadzirdējām jautājumu: “Vai vairāk nav?” Paldies mūsu skolas pavārītēm par atsaucību!
Karjeras nedēļas laikā pārrunājām, ka putras gatavo ne tikai mamma un tētis, bet arī pavāri, piemēram, skolas ēdnīcā. Noslēgumā skolēni, izvērtējot pasākumu, teica, ka patīkami mācīties arī šādā veidā – praktiski darbojoties.
Galvenā atziņa – putra ir veselīgs, garšīgs un enerģiju sniedzošs ēdiens, kuru var pagatavot dažādos veidos.
Teksts un foto:
3.a un 3.b klases audzinātājas L. Rozenberga, E. Kosīte-Viļķina un pedagoga palīgs I.Laksberga