“Medus ceļš sākas ziedos. Medus ir bišu galvenā barība. Bišu nepārtrauktā spārnu vēzēšana veicina ūdens iztvaikošanu no nektāra. Nektārs paliek biezs un lipīgs – tā rodas medus...” Tik skaisti stāsta par to, kā mēs tiekam pie saldākā un veselīgākā ēdiena – medus.
Lai to visu piedzīvotu realitātē, 27.novembrī sākumskolas skolēni piedalīsies Eiropas medus brokastīs 2024.
Tā ir sociāli izglītojoša kampaņa jau no 2007.gada, bet Latvijas biškopi tai pievienojās 2013.gadā.
Šajā dienā skolēni satiksies klātienē ar biškopi un uzzinās, kā rodas medus, noskaidros, kāda ir medusbišu nozīme bioloģiskās daudzveidības saglabāšanā un degustēs medu iepazīstot medus dažādo garšu.
Ar to visu mūs iepazīstinās vietējais biškopis NILS NERETNIEKS.