Silto džemperu diena 2017

 

 

 

 

 

Saistībā ar klimata pārmaiņu nedēļu skolā tika rīkota Silto džemperu diena. Silto džemperu diena norisinājās ”Raibās nedēļas” piektdienā, kuras laikā tika pievērsta lielāka uzmanība klimata pārmaiņām. Piektdien visi skolēni tika aicināti uz skolu ierasties savos siltajos džemperīšos.

Piektdienas rītā  skolā  tika samazināta telpu apkures temperatūra, lai gan var likties ,ka viena diena neko neietekmē, tas var atstāt lielu ietekmi uz vidi, protams, pozitīvi.

Pēc trešās stundas skolēniem un arī skolēnu grupām tika piedāvāta iespēja piedalīties erudīcijas viktorīnā. Viktorīnas jautājumi bija saistībā ar klimata pārmaiņām, kurus bija sastādījuši Liepupes vidusskolas ekopadomes skolēni.

Katram par pareizu atbildi bija iespēja saņemt nelielu pārsteiguma balviņu. 4.b, 9.b un 10. klašu skolēni viktorīnā piedalījās kolektīvi. Tāpēc viņi nopelnīja Pateicības rakstus un vitamīniem bagātu balvu. Ar lielu interesi viktorīnā piedalījās dažādu vecumu pārstāvji.

Kā ierasts ”Raibajā nedēļa”, pēc piektās stundas visi skolēni, kuri bija saģērbusies atbilstoši tematam, tika aicināti  uz fotografēšanos. Silto džemperu dienā visā pasaulē dažādos veidos sadarbojās gan skolas, gan skolēnu grupas, gan dažādas iestādes un nevalstiskas organizācijas. Tika izsludināts starptautisks konkurss. Mās sadarbojāmies ar Liepupes vidusskolu. Savas Klimata pārmaiņām veltītās aktivitātes: klases stundas, nodarbības ar Intu Somu, siltuma samazināšana skolā, savstarpēja viktorīnas jautājumu apmaiņa ar Liepupes vidusskolu, sākumskolas skolēnu radošie darbi u.c. aktivitātes arī pieteicām starptautiskam konkursam.

Paldies visiem, kas piedalījās un, protams, arī  organizētājiem!

JVR Diāna Zmičerevska

 

Atbildēt