Eiropas medus brokastis 2024

Saldākā diena skolā ir klāt!

27.novembra rītā sākumskolas skolēni ieklausījās, iepazina, piedalījās, atbildēja, uzvarēja, uzzināja, smējās, degustēja, domāja, salīdzināja, sprieda, … Tā varētu bezgalīgi, jo, patiešām, tik daudz jauna un daudz bērni kopā ar vietējiem biškopjiem NILU NERETNIEKU un ELĪNU DĀRZIŅU uzzināja par bitēm, par medu, par bišu maizi, par medus veidiem, garšām, krāsām, par biškopja profesiju un ikdienas darbu. Izrādās, mūsu biškopis ar bitēm strādā jau no 14 gadu vecuma. Tik patīkami, ka jaunības aizraušanās kļuvusi par nopietnu darbu.

Skolēni un klašu audzinātāji degustēja dažādu ziedu medu, liepziedu medu un griķu medu. Gaumes atšķirās, taču liels jaunums bērniem bija griķu medus. Un tas viss kopā ar Latvijas rupjmaizi – kas var būt labāks par šo?!

Atcerēsimies – iegādāsimies tikai Latvijas medu, jo tajā galvenā varone un strādniece ir mūsu BITE.

Atcerēsimies – “DABAS SPĒKS karotē MEDUS!”

Par visu sīkāk – bildēs:)

Sakām LIELU PALDIES savējiem biškopjiem par laiku, par dalīšanos pieredzē un zināšanās.

Iveta Kupča, sākumskolas MK vadītāja

Foto: I.Kupča, L.Rozenberga, E.Kosīte-Viļķina, D.Kaša

Atbildēt